Redaktion

vår redaktion

Vi i Litteraturkanalens redaktion arbetar för att varje boktips, författarintervju, reportage, inslag, novell ska vara inspirerande, tankeväckande och upplyftande att få ta del av.

MICHAELA HENNIG är filmproducent, regissör och programutvecklare. Hon har bland annat producerat ett tiotal dokumentärfilmer för SVT. De senaste produktionerna är Jonna - en film om riktiga rallybrudar, Astri Taube - Håll fast solen... och Liten & Berömd. Michaela är ursprungligen skådespelerska, utbildad på Teaterhögskolan i Malmö. Hon är driven idéutvecklare och entreprenör i själ och hjärta. Är nyfiken. Uthållig. Tror på att kultur, böcker, film och musik har kraft att transformera. I Litteraturkanalen arbetar Michaela med utveckling av innehåll, är filmare, ansvarig utgivare och grundare.

REX BRÅDHE är filmproducent, regissör och manusförfattare. Utbildad både på teaterhögskolan i Malmö och Dramatiska Institutet. Rex har producerat ett tiotal filmer för SVT; bl a Dansen i Storsätern, Streaplers & Evigheten, Shakespeare - den absoluta sanningen & Astri Taube - Håll fast solen... Han har även arbetat som producent och konsult för SVT och var då upphovsman till flera prisbelönade interaktiva utbildningsprogram. Genom åren han producerat ett 70-tal filmer i olika genrer, utbildat programledare, hållit kurser och föredrag mm Rex är bokläsare av stora mått. Levererar alltid högsta kvalité. Är optimistisk pessimist. I Litteraturkanalen arbetar Rex med utveckling av innehåll, är filmare, ansvarig utgivare och grundare.

MARINETTE PETERSSON är illustratör, formgivare och grafisk designer. Hon har skapat loggor för en rad företag, gjort illustrationer till böcker och tidningar, jobbat med pr, formgivit bruksartiklar och var tidigare utgivare av tidningen Inzpira. Marinette har det där lilla extra som gör att man vill anlita och samarbeta med henne. Hennes illustratationer är oemotståndliga och hon har ett enkelt och rakt tilltal i allt vad hon gör. Hon kan också riva av en eldig flamenco och rida de största hästarna. I Litteraturkanalen arbetar Marinette med vår grafiska profil, formger PR material samt utvecklar vår hemsida. Nyfiken på TorsdagsTeckningar

SÖREN SOMMELIUS är kulturskribent och författare, tidigare kulturchef på Helsingborgs Dagblad. Idag driver han bloggen Nya Kultur Sören.Han har skrivit böcker om konflikter och krig i ex-Jugoslavien och om den indiska delstaten Kerala. Senaste böcker är Pablo Neruda. Poet, älskare, kommunist, 2012, Från Martin Luther King till Obama, 2010, Flickan som kom till Auschwitz, 2010 och Hemma i Ingenstans. Resor till städer, 2008. Sören lever skrivande, i kultur- och debattartiklar, i böcker och i dagbok. Fotar. Är nyfiken. Mot krig och dumhet. För icke-våld. Misstror enkla sanningar. I Litteraturkanalen kommer Sören arbeta med utveckling av innehåll, göra intervjuer och ge boktips under Sörens kryddor.

ELLEN SKARP har arbetat med böcker i cirka 40 år. Under dessa år har hon varit inköps- och butiksansvarig hos Bokhandeln Killbergs. Det finns inte en bokkund i Helsingborg som inte någon gång fått ett boktips från Ellen. Ellen Skarp kan således bokförsäljning, har en mängd förlagskontakter, men framför allt har hon en passion för böcker. Ellen är anlitad som moderator vid bokdagar och författarmöten och talar ofta om böcker och ger boktips inför publik. Nu kommer många fler kunna lyssna till henne. I Litteraturkanalen håller och medverkar Ellen i Ellens bokprat.

MIKAEL OLSSON AL SAFANDI är programledare, radio- och TV-producent och tidigare programdirektör på SVT. Han har varit producent för en rad samhällsprogram i både TV och radio; såsom Striptease, Dokument (TV) inifrån och OBS och Konflikt (radio). Flera program har blivit prisbelönta.  Mikael har ett starkt samhällsengagemang och värnar om bildning. Han är en otroligt mångfacetterad och färgstark person. Mikael kommer bidra med sin kompetens i uppbyggnaden av denna nya webb-tv kanal, även arbeta med utveckling av Litteraturkanalens innehåll och göra intervjuer.

RASMUS TROEDSSON HASSELGREN är skådespelare, journalist och producent. Han har medverkat i ett 40-tal filmer och tv-serier; bl a Lasermannen, Graven, Svinalängorna och nu senast som "hovmästare Roos" i nordiska TV-succén Vår tid är nu. Som producent har han arbetat på Sveriges radio, Sveriges Television och TV4, också varit ansvarig producent för populärvetenskapliga produktioner på Cosmonova/Naturhistoriska Riksmuséet. Inom TV har Rasmus verkat som broadcastreporter och som skrivande journalist för Expressen, Aftonbladet och diverse vecko- och månadsmagasin. Rasmus kommer att bidra till Litteraturkanalens utbud som utvecklare, intervjuare samt ansvara för samtal inom film- och scenkonst.