Majquiz

1. Anton Tjechov är en av världens mest spelade dramtiker. Vilken av dessa pjäser har han INTE skrivit?

2. En dansk författare gjorde stor succé med sin roman VI DE DRUNKNADE. Vem?

3. Terence Rattigan skrev manus till en film som kretsade kring en Rolls Royce. En av rollerna spelades av Rex Harrison. Men vad var det för färg på bilen?

4. Nobelpristagaren Harry Martinson skrev en roman där huvupersonen är ciggarmakaren Bolle. Vilken är romanen

5. John Steinbecks roman DET STORA KALASET utspelar sig på en speciell plats i Monterey, Kalifornien. Vad kallas platsen?

6. Norrmannen Karl Ove Knausgård kom 2010 med den första boken i sviten MIN KAMP. Hur många delar blev det innan Karl Ove ansåg projektet som avslutat?

7. Nyinspelningen av filmen DEN STORE GATSBY hade premiär 2013 med Leonardo DiCaprio i huvurollen. Vem skrev boken som filmen är baserad på?

8. Selma Lagerlöfs roman JERUSALEM handlarom en skara människor som ger sig av från en by i Dalarna för att söka lyckan i det heliga landet. Vad heter byn?

9. Den engelske författaren Robert Harris kom 2013 ut med boken EN OFFICER OCH SPION. Den handlar om en rättsskandal i Frankrike vid slutet av 1800-talet. Vem var den oskyldigt anklagade?

10. En svensk författare som även är läkare kom 1978 med romanen BABELS HUS. Den handlar om svensk sjukvård men vem skrev den?